Logo
linkedin mail phone voor vragen: 06-15160676
Contactformulier
This form was created by ChronoForms 8
test

Remedial Teaching / bijles in Stadskanaal en omgeving

Wat is Remedial Teaching?

Remedial Teaching, ook wel bijles genoemd, is een gespecialiseerde vorm van begeleiding waarbij een gediplomeerd Remedial Teacher kinderen met leer- en/of gedragsproblemen begeleidt.
Vaak zijn dit kinderen die op school al extra begeleiding hebben gekregen van hun leerkracht(-en), maar waarbij dat niet voldoende is gebleken.

Een Remedial Teacher doet uitgebreid didactisch onderzoek om te bekijken wat het kind nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, hoe het leert en wat het niveau precies is. 

 

Leerachterstand en verlies zelfvertrouwen

Bij een aanzienlijk percentage schoolgaande kinderen verloopt de leerontwikkeling en/of de sociaal-emotionele ontwikkeling anders dan verwacht. 

De oorzaken van een leerachterstand kunnen gelegen zijn in gedrag (zoals ADHD) en/of een leerstoornis (zoals dyslexie of dyscalculie). 
Er kan sprake zijn van een combinatie van leer- en gedragsproblematiek.

Naarmate kinderen ouder worden en de school bij een stagnerende ontwikkeling niet voldoende hulp kan bieden, kan problematiek complexer worden en kunnen de achterstanden toenemen.
Dit leidt in bijna alle gevallen tot een verlies van motivatie en zelfvertrouwen.
Het kan zich op verschillende manieren manifesteren: uw kind kan dwars gedrag vertonen, niet meer naar school willen, faalangstig zijn of een minderwaardigheidsgevoel ontwikkelen.
Uw kind heeft niet meer het gevoel de leerstof nog aan te kunnen (competentie) of het nog zelf te kunnen oplossen (autonomie).
Dit heeft niet alleen invloed op school, maar werkt thuis vaak nog door.

'Leren is niet het kunnen reproduceren van opgedane kennis, maar het geleerde kunnen toepassen waardoor er gedragsverandering optreedt.
Pas in dat geval is er sprake van leren.
Essentieel voor de ontwikkeling is dat leren en werken (uitvoeren) met elkaar worden verbonden' (Jutten,J., 2008)

 

Werkwijze Remedial Teaching

Wanneer uw kind is vastgelopen in het leerproces en een achterstand dreigt op te lopen, wordt - samen met u en uw kind - de hulpvraag in kaart gebracht.

Met uw toestemming neem ik contact op met school om zo te beschikken over relevante toetsgegevens en onderzoeksverslagen.
Nadat ik een volledig beeld heb van leerstijl, niveau, taakgerichtheid, concentratie, motivatie en sociaal emotioneel functioneren zal ik een handelingsplan schrijven met advies over hoe en hoelang ik denk nodig te hebben om verandering tot stand te brengen.
Na de vooraf vastgestelde periode van de remedial teaching-sessies vindt er een evaluatiegesprek plaats aan de hand van een evaluatieverslag.
Het eventuele vervolg wordt op basis van de evaluatie vormgegeven.

De leerling leert opnieuw effectieve leerstrategieën te hanteren, de lesstof wordt herhaald en ingeoefend en specifieke deelgebieden worden getraind en geautomatiseerd.
Succeservaringen worden opnieuw opgedaan, waardoor het zelfvertouwen terugkeert en nieuwe lesstof met plezier eigen gemaakt kan worden.

School wordt weer leuk! 

Op verzoek kan ik, uiteraard in overleg met school, uw kind op school begeleiden.

 

Wat anderen over R-Teach zeggen...

Reviews

Zara
Juf Erica is de beste!
Het heeft me heel erg geholpen en ik vond het heel erg fijn! Juf Erica is een aanrader Groet van Zara
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Christina
Fantastisch en goed!
Erica is een grote aanrader wanneer jouw kind en jullie als gezin vastlopen. Erica helpt onze zoon en hij gaat er met plezier naartoe. Ook zijn we door Erica verder gekomen en neemt ze veel initiatieven richting school. Ze maakt alles erg duidelijk en compleet. Ze haalt alles uit de kast om ons zo goed mogelijk te helpen. Wij zijn zeer tevreden en erg blij en geholpen sinds we Erica hebben ingeschakeld. Het is een Topper!
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
LievePieve
Erica
Erica Wijbrands is een heel leerzaam en lief persoon, en als je bijles zoekt moet je haar toch echt een keertje proberen. Ik kan nu stukken makkelijker leren door haar lessen. (oohh ja, je krijgt ook vaak wat lekkers)
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Riette Wollerich
Huiswerkbegeleiding
Erica is duidelijk, weet waar ze het over heeft en communiceert goed. Ze heeft ervoor gezorgd dat iets “vervelends” als huiswerk begrijpelijk en behapbaar is geworden. Ze zorgt er tevens voor dat onze zoon met plezier heen ging. Daarnaast sluit ze goed aan bij onze zoon waardoor hij zich gezien en begrepen voelde. Wij raden Erica van harte aan.
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Fam Emming
Remedial Teaching / Bijles
Afgelopen zomer hebben wij kennisgemaakt met Erica. Nu bijna een jaar verder hebben wij haar leren kennen als een vrouw die doortastend is en haar vak verstaat. De communicatie tussen haar, ons als ouder en school is goed. Ze stelt gericht vragen aan school / juf / meester om zo te kijken waar onze zoon tegenaan loopt en welke lesmethode er gebruikt wordt op school. Ze sluit haar bijles hier mooi op aan. Tussentijds houdt ze contact met ons. Wij raden Erica aan.
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Fam. Vos
Bedankt voor je begeleiding
We hebben Erica leren kennen als een betrokken coach, remedial teacher, leerkracht en mentor. Ze denkt goed mee en kijkt naar de persoonlijke leer- en ondersteuningsbehoefte van onze zoon. Ze is vriendelijk, geduldig en flexibel. Pakt door wanneer het moet en weet precies daar waar nodig de regie te nemen en juist te laten waar dat kan. Hierdoor heeft onze zoon meer zelfvertrouwen ontwikkeld. De aangereikte leerstrategieën zijn zeer passend gebleken. Afgestemd op zijn manier van leren. In korte tijd heeft hij mede hierdoor een flinke leerachterstand weggewerkt. Erica is ook als mentor zeer betrokken. Ze is initiatiefrijk en onderhoud contacten met alle betrokkenen om onderling optimaal te kunnen afstemmen. Wij bevelen Erica dan ook zeker aan.
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full

R-Teach

Neem contact met me op

logo