Logo
linkedin mail phone voor vragen: 06-15160676
Contactformulier
This form was created by ChronoForms 8
left

Intensieve orthopedagogische behandeling van gezinssystemen.

Uw zoon of dochter zit al een tijdje niet lekker in zijn/ haar vel. Er zijn haperingen in de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. Misschien uit zich dat door slaapproblemen, (verbale) agressie, bedplassen, moeite met het vinden van aansluiting, gebrek aan zelfvertrouwen en het ervaren van (te) weinig autonomie. 

Als ouder kun je flink met je handen in het haar zitten, je onmachtig voelen; niet in staat om het gedrag (en daarmee ook de sfeer in huis!) positief te beïnvloeden. Je wilt alles doen om het tij te keren.... Ben jij als ouder de aangewezen persoon om dit te voor elkaar te krijgen of botst het en sta je te dichtbij?

Ik werk volgens de oplossingsgerichte methodiek.
Deze krachtige methodiek heb ik mij eigen gemaakt tijdens mijn opleiding tot IOGér (intensieve orthopedagogische behandelingen van het gezin en het gezinssysteem) en mijn werkzaamheden voor Jeugdzorg Drenthe/Yorneo. Het zet kinderen en ouders opnieuw in hun kracht. Het neemt als startpunt wat nog/al goed gaat en bouwt daarop voort door te zoeken naar uitzonderingen. De focus wordt zo verlegd van probleem naar oplossing.

Onderstaande afbeelding maakt het erg duidelijk;


'Als jij je richt op het probleem dan word je een expert van dat probleem... Focus je je op een oplossing dan word je een expert op het gebied van oplossingen' Solution focused therapy-Insoo Kim Berg.

 

 Afbeeldingsresultaat voor oplossingsgerichte gespreksvoering met kinderen

Methoden en technieken

De kindercoach maakt daarnaast ook gebruiken van methoden en technieken zoals:

  • Kids’ Skills: problemen omzetten in nog te leren vaardigheden
  • RET (Rationele Emotieve Therapie): denk je goed voel je goed
  • Systeemgericht werken, opvoedondersteuning en opvoedopstellingen voor ouders
  • Lichaamsgericht werken (lichaamshouding, lichaamstaal, grond- en ademhalingsoefeningen)
  • Visualisaties
  • NLP
  • Ik leer leren
  • Begeleiding hoogsensitieve kinderen (HSP) en Beelddenkers
  • Methodes: o.a. Helend Spelen, De Reis naar Binnen, de Matrixmethode

Wat anderen over R-Teach zeggen...

Reviews

Zara
Juf Erica is de beste!
Het heeft me heel erg geholpen en ik vond het heel erg fijn! Juf Erica is een aanrader Groet van Zara
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Christina
Fantastisch en goed!
Erica is een grote aanrader wanneer jouw kind en jullie als gezin vastlopen. Erica helpt onze zoon en hij gaat er met plezier naartoe. Ook zijn we door Erica verder gekomen en neemt ze veel initiatieven richting school. Ze maakt alles erg duidelijk en compleet. Ze haalt alles uit de kast om ons zo goed mogelijk te helpen. Wij zijn zeer tevreden en erg blij en geholpen sinds we Erica hebben ingeschakeld. Het is een Topper!
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
LievePieve
Erica
Erica Wijbrands is een heel leerzaam en lief persoon, en als je bijles zoekt moet je haar toch echt een keertje proberen. Ik kan nu stukken makkelijker leren door haar lessen. (oohh ja, je krijgt ook vaak wat lekkers)
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Riette Wollerich
Huiswerkbegeleiding
Erica is duidelijk, weet waar ze het over heeft en communiceert goed. Ze heeft ervoor gezorgd dat iets “vervelends” als huiswerk begrijpelijk en behapbaar is geworden. Ze zorgt er tevens voor dat onze zoon met plezier heen ging. Daarnaast sluit ze goed aan bij onze zoon waardoor hij zich gezien en begrepen voelde. Wij raden Erica van harte aan.
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Fam Emming
Remedial Teaching / Bijles
Afgelopen zomer hebben wij kennisgemaakt met Erica. Nu bijna een jaar verder hebben wij haar leren kennen als een vrouw die doortastend is en haar vak verstaat. De communicatie tussen haar, ons als ouder en school is goed. Ze stelt gericht vragen aan school / juf / meester om zo te kijken waar onze zoon tegenaan loopt en welke lesmethode er gebruikt wordt op school. Ze sluit haar bijles hier mooi op aan. Tussentijds houdt ze contact met ons. Wij raden Erica aan.
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full
Fam. Vos
Bedankt voor je begeleiding
We hebben Erica leren kennen als een betrokken coach, remedial teacher, leerkracht en mentor. Ze denkt goed mee en kijkt naar de persoonlijke leer- en ondersteuningsbehoefte van onze zoon. Ze is vriendelijk, geduldig en flexibel. Pakt door wanneer het moet en weet precies daar waar nodig de regie te nemen en juist te laten waar dat kan. Hierdoor heeft onze zoon meer zelfvertrouwen ontwikkeld. De aangereikte leerstrategieën zijn zeer passend gebleken. Afgestemd op zijn manier van leren. In korte tijd heeft hij mede hierdoor een flinke leerachterstand weggewerkt. Erica is ook als mentor zeer betrokken. Ze is initiatiefrijk en onderhoud contacten met alle betrokkenen om onderling optimaal te kunnen afstemmen. Wij bevelen Erica dan ook zeker aan.
Rating - 1 Star FullRating - 2 Star FullRating - 3 Star FullRating - 4 Star FullRating - 5 Star Full

R-Teach

Neem contact met me op

logo